Удар по інституту в Полтаві: ВСП та прокуратура розслідують воєнний злочин

20:06, 03.09.2024
Удар по інституту в Полтаві: ВСП та прокуратура розслідують воєнний злочин

Наразі відомо про 51 загиблу людину та понад 200 поранених. (Фото Суспільне)

Кількість загиблих зросла до 51 людини внаслідок удару російських терористів по  Військовому інституті зв’яку в Полтаві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Офіс генпрокурора, а також головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у вівторок ввечері.

 

За даними слідства, 3 вересня збройні сили рф здійснили повітряну атаку по Полтаві, попередньо, двома балістичними ракетами «Іскандер-М». Ворог поцілив у навчальний заклад та лікарню.

 

Наразі відомо про 51 загиблу людину та понад 200 поранених.

 

За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розпочато досудове розслідування за ст. 110 Кримінального кодексу України — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

 

Частково зруйнована одна з будівель Інституту зв’язку, лікарня та прилеглі будинки. Наразі на місці працюють рятувальники, слідчо-оперативна група та інші служби, триває розбір завалів. Кількість постраждалих уточнюється.

 

Водночас головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що військова служба правопорядку у Збройних силах України максимально залучена до оперативного розслідування удару.

 

«Країна-агресор повинна відповісти за кожну вбиту людину, за кожне понівечене життя. Воєнні злочини не мають термінів давності. Злочинці будуть покарані», — заявив Сирський. 

 

Як повідомляла «УМ», російські терористи нанесли удар двома балістичними ракетами по Військовому інституту зв’язку в Полтаві у вівторок вранці.

 

Швидкість нанесення удару була такою, що більшість людей не встигла сховатися в укриття. Під завалами було багато людей, яких поспішали врятувати.

 

Після цього на Полтавщині оголосили триденну жалобу