Вдруге за день росіяни вдарили по Харкову: постраждали рятувальники та лікарі, фото

18:22, 01.09.2024
Вдруге за день росіяни вдарили по Харкову: постраждали рятувальники та лікарі, фото

Наслідки ударів по Харкову. (Фото: Олег Синєгубов у Telegram)

Рятувальники та лікарі, які приїхали на виклик після обстрілу постраждали Внаслідок повторного ракетного удару по Харкову в неділю, 1 вересня.

 

Як інформує УМ, про це 1 вересня повідомили мер Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону, керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram та начальник Центру екстреної меддопомоги Харкова Віктор Забашта у коментарі Суспільне Харків.

 

"На теперішній час ми маємо близько 40 людей, які отримали поранення. На щастя, загиблих немає, але декілька людей у дуже важкому стані.

 

Крім того, постраждали працівники ДСНС і карети "швидкої допомоги", які приїхали на виклик. Повторним цинічним ударом, попередньо, "Іскандерами", ворог атакував наше місто, і постраждали лікарі", - сказав Терехов.

 

Начальник Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта розповів, що внаслідок повторного удару РФ по Харкову постраждали двоє медиків екстреної допомоги.

 

 

"Бригада одразу вирушила, вони зупинилися перед торговельним центром. І тут був другий "приліт", влучання поряд, уламками пошкоджено автівку. Лікар дістав черепно-мозкової травми, фельдшер – перелом гомілки уламком. Водій, на щастя, не постраждав.

 

Стан у фельдшера стабільний, йому нічого не загрожує, він прооперований. Лікар поки не прийшов до тями", - зазначив Забашта.

 

 

Голова ОВА Олег Синєгубов повідомив, що серед поранених – двоє медиків та двоє рятувальників.

 

 

Як повідомляла УМ, вдень 1 вересня росіяни завдали близько 10 ударів по Харкову, відомо про 41 пораненого, з них 5 дітей.

 

Президент Володимир Зеленський відреагував на новий удар росіян по Харкову та звернувся до світових лідерів.

 

За даними прокуратури, Харків атакували балістичними ракетами типу "Іскандер-М" з території Росії. Вісім ракет влучили у трьох районах міста.

 

Пізніше мер міста Ігор Терехов повідомив, що кількість постраждалих у Харкові внаслідок російського ракетного удару збільшилася до 44. Серед них семеро дітей, найменшому постраждалому лише три місяці.