На Сумщині росіяни атакували колону зерновозів: є загиблий і поранені

11:42, 01.09.2024
На Сумщині росіяни атакували колону зерновозів: є загиблий і поранені

Окупанти поцілили у колону зерновозів, які були на шляху «Суми-Харків». (Фото прокуратури Сумщини)

Російські терористи завдали ракетного удару по колоні зерновозів у Сумській області у суботу близько 20.30.

 

Унаслідок ворожої атаки один водій зерновоза загинув, ще четверо — поранені.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Сумська обласна прокуратура в неділю вранці.

 

За даними слідства, окупанти поцілили у колону зерновозів, які були на шляху «Суми-Харків» поблизу села Верхня Сироватка Сумського району.

 

Унаслідок атаки загинув 23-річний водій вантажівки, ще 4 водіїв поранені. Одна вантажівка загорілася, ще близько 20 пошкоджені.

 

Досудове розслідування проводить Управління Служби безпеки України в Сумській області.

 

 

Водночас Повітряні сили ЗСУ повідомили, що війська рф уночі били по українському зерну та по логістиці аграрного сектору, зокрема в Миколаївській та Сумській областях. Унаслідок атаки «шахедом» в селі Лимани на Миколаївщині виникла пожежа складського приміщення для зберігання зерна. Її оперативно ліквідували вогнеборці, постраждалих немає.

 

Загалом окупанти вночі застосували балістичну ракету «Іскандер-М» із Курської області рф та 11 ударних безпілотників типу Shahed-131/136 із мису Чауда в окупованому Криму.

 

Українським захисникам вдалося збити 8 ударних БпЛА в межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

 

Як повідомляла «УМ», у неділю, 1 вересня, від тяжких осколкових поранень після дронової атаки ворога помер у лікарні капітан поліції Харківщини Олександр Попович.