Бавовна «на болотах»: рекордна кількість БПЛА «гостювала» в 15 областях рф

09:50, 01.09.2024
Бавовна «на болотах»: рекордна кількість БПЛА «гостювала» в 15 областях рф

У Тверській області Росії горить Конаківська електростанція (Фото: Телеграм Astra)

У ніч на 1 вересня їхні області атакували 158 БпЛА літакового типу.

 

Як інформує УМ, про це вранці 1 вересня повідомило Міноборони рф у Телеграм.

 

Традиційно російські військові відзвітували про збиття всіх безпілотників, водночас у соцмережах поширюють відео пожеж у багатьох областях.

 

Над територією Курської області в нічний час було "знищено і перехоплено" 46 БпЛА, над територією Брянської області 34, над територією Воронезької області - 28, над територією Бєлгородської області - 14, вісім - над територією Рязанської області, два - над Москвою, сім - над Московською областю, п'ять - над територією Калузької області, чотири - над територією Липецької області, три - над територією Тульської області.

 

Ще по два БпЛА нібито збили над територіями Тамбовської та Смоленської областей, по одному - над територіями Орловської, Тверської та Іванівської областей.

 

Нагадаємо, що вночі 1 вересня під час масованої атаки безпілотників на російські області були атаковані дві ДРЕС у Московській і Тверській областях, а також московський НПЗ.

 

Інші російські телеграм канали також повідомляють, що вночі дрони атакували Московську, Рязанську, Тульську, Воронезьку, Липецьку, Брянську, Білгородську та Курську області РФ. Про вибухи також повідомляли мешканці Калузької та Орловської областей.

 

У свою чергу мер Москви Сергій Собянін заявив, що російську столицю нібито атакували безпілотники. За його словами було нібито збито п'ять безпілотників. Один з безпілотників атакував місто Кашира у Московські області. Місцеві жителі стверджують, що атаковано Каширську ГРЕС.

 

Водночас уночі 1 вересня московський аеропорт «Внуково» запровадив тимчасові обмеження на виліт і посадку літаків.

 

Знову ж таки, є чітке підтвердження, що в ніч на 1 вересня безпілотники атакували Тверську область Росії. Під атакою опинилася Конаківська електростанція.

 

За словами місцевих жителів, атака розпочалася близько 3:30 ночі. Було зафіксовано п'ять-шість безпілотників. Наразі дороги у напрямку станції перекриті. На станції спалахнула пожежа. За даними губернатора області, в районі Конаково ППО нібито збила п'ять безпілотників, постраждалих немає.

 

Конаківська електростанція – теплова електростанція, розташована у місті Конаково Тверської області Росії. Це один з найбільших виробників енергії в Центральній Росії та восьма за потужністю теплова електростанція Росії. За повідомленнями російських пабліків, поруч із електростанцією розташоване сховище нафтопродуктів.

 

Як повідомляла УМ, 1,5 тисячі км не завада: Генштаб підтвердив ураження двох нафтобаз та складу боєприпасів у рф.