Міноборони справді передало США список цілей для ATACMS у рф – Умєров

16:53, 31.08.2024
Міноборони справді передало США список цілей для ATACMS у рф – Умєров

Рустем Умєров під час інтерв’ю. (edition.cnn.com)

Міністр оборони Рустем Умєров офіційно підтвердив, що під час зустрічі з високопосадовцями США передав список цілей у глибині території росії, які Україна планує вразити американськими далекобійними ракетами ATACMS.

 

Як інформує Україна молода, про це глава оборонного відомства сказав у інтерв’ю CNN.

 

Він розповів, що говорив із американськими посадовцями у Вашингтоні про зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї для нанесення ударів вглиб території рф.

 

"Ми пояснили, які засоби нам потрібні для захисту громадян від російського терору, який росіяни нам чинять, тому я сподіваюся, що нас почули",  – зазначив пан Умєров.

 

Також міністр сказав, що американській стороні надали список цілей, які Київ хоче уражати ракетами ATACMS – такий крок кількома днями раніше анонсували американські ЗМІ.

 

"Ми показуємо, що аеродроми, які вони (росіяни. – ред.) використовують для ударів по наших містах, перебувають у межах дальності глибоких ударів", - сказав він.

 

І запевнив, що Україна продовжить наполягати на знятті обмежень, щоб захистити українських цивільних та інфраструктуру.

 

"Вони (росіяни. – ред.) вбивають наших громадян. Ось чому ми хочемо стримати їх, ми хочемо зупинити їх, ми не хочемо дозволити їхній авіації наблизитися до наших кордонів, щоб бомбити міста", – пояснив Умєров.

 

Як повідомляла «УМ», раніше видання WP повідомляло, що Україна на тлі операції у Курській області активізувала прохання до адміністрації Байдена дозволити бити ATACMS по аеродромах російської авіації на території рф.