Фестиваль у Луцькому замку обурив громадськість через п’яних підлітків і бійки

17:43, 30.08.2024
Фестиваль у Луцькому замку обурив громадськість через п’яних підлітків і бійки

Під час фестивалю відбувалися бійки у Луцькому замку і поза ним. (facebook.com/lutskfoodfest)

Влада Волинської області вводить заборону на масові заходи на території регіону без відповідного погодження.

 

Причина: суспільний резонанс, який виник під час фестивалю Lutsk Food Fest, який відбувся 17-18 серпня в Луцькому замку (замку Любарта), де трапилися масові бійки молоді напідпитку, включно з підлітками.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко у соцмережах.

 

За його словами, тепер організатори муситимуть звертатися до місцевої влади щонайменше за 10 днів до проведення заходу.

 

Пан Погуляйко наголосив, що рішення ухвалили «у зв’язку з безпековою ситуацією та у відповідь на випадки порушення громадського порядку, які мали місце нещодавно».

 

 

Перед тим міський голова Луцька Ігор Поліщук звернувся до директора Луцького замку Павла Рудецького щодо проведення фестивалю Lutsk Food Fest 17-18 серпня.

 

Як писав він у своєму листі, під час заходу неповнолітнім продавали алкоголь. Крім того, Поліщук згадав про бійки в самому замку і поза ним, а також «непристойну поведінку окремих відвідувачів».

 

У мережі публікували відео, як стверджується, з фестивалю, на яких видно, що в замку грала гучна музика, а один із відвідувачів навіть виліз на мури.

 

Поліщук зазначав, що це викликало обурення в мешканців громади, тому він закликав «належно» ставитися до історико-культурної спадщини, забезпечувати громадський порядок і спокій та не допускати порушень закону.

 

Як повідомляла "УМ", на своє 10-річчя фестиваль Ше.Fest традиційно перетворив Моринці на Черкащині на справжній центр сучасної української культури. Тут принципово не продають алкоголь.