Пенсільванський завод боєприпасів збільшує виробництво ключових артснарядів для України, фото

11:38, 29.08.2024
Пенсільванський завод боєприпасів збільшує виробництво ключових артснарядів для України, фото

Завод боєприпасів у Пенсільванії збільшує виробництво ключових артилерійських снарядів у боротьбі України з росією (Фото: Associated Press.)

Виробництво артилерійських снарядів Ззвод з виготовлення боєприпасів у Скрентоні у штаті Пенсильванія (США) збільшив на 50%, зокрема заради військових потреб України. Нарощувати потужність підприємства планують і надалі.

 

Як інформує УМ, про це 29 серпня повідомило агентство Associated Press.

 

Скрентонський завод разом з двома іншими підприємствами в сусідньому Вілкс-Барре нещодавно збільшив виробництво з 24 тисяч патронів на місяць до 36 тисяч.

 

Ідеться про виготовлення сталевих снарядів для гаубиць калібру 155 мм, які потім відправляють в інший штат, щоб наповнити вибухівкою та оснастити запалами. Частина з них потрапляє в Україну.

 

З посиланням на керівника заводу Associated Press пише, що розробляють три нові виробничі лінії, які дозволять виготовляти ще більше боєприпасів.

 

 

Американський уряд інвестував в модернізацію $400 мільйонів.

 

 

У червні цього року Associated Press писало, що ЗСУ починають принаймні наближатись до паритету в щільності артилерійського вогню з росіянами: якщо на початку року баланс кількості випущених снарядів був 1:7 на користь росіян, то зараз ― 1:5 принаймні на частині ділянок. Щоправда, боєприпаси прибувають повільно і невеликими порціями ― тож усе одно Силам оборони доводиться ретельно обирати, по якій цілі вести артилерійський вогонь, а на яку, також важливу, снаряди зараз витрачати не можна.

 

Тим часом росіяни дронами бʼють по логістичних шляхах боєприпасів для українців.

 

Як повідомляла УМ, Чехія надаватиме Україні близько 100 тисяч снарядів щомісяця.