У Кремлі вважають не актуальними переговори з Україною

14:35, 26.08.2024
У Кремлі вважають не актуальними переговори з Україною

Рятувальники ліквідовують наслідки удару по Одещині. (Фото ДСНС України)

У Кремлі заявляють, що переговори з Україною зараз "втратили свою актуальність".

 

Як інформує Україна молода, таку маніпулятивну заяву зробив речник диктатора рф путіна Дмитро Пєсков, передає російське агентство "РИА Новости" у понеділок.

 

Зокрема, Пєсков відповів на питання щодо можливих переговорів між Україною і росією, про які писало західне видання The Washington Post ще 17 серпня.

 

За даними американських журналістів у серпні Україна та росія нібито мали відправити делегації у Доху для переговорів щодо укладення історичної угоди, яка б припинила удари по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін.

 

«Ви знаєте, що тема переговорів зараз, вона неабияк втратила свою актуальність. Повідомлення про різні контакти у ЗМІ публікуються дуже багато, і далеко не всі мають, власне, правдивий характер», - каже нині прес-секретар російського правителя.

 

Водночас, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованої атаки росіян 26 серпня заявив, що партнери України можуть допомогти покласти край російському терору, ухваливши два рішення.

 

«Існує два конкретних рішення, які наші партнери можуть прийняти, щоб допомогти нам швидше покласти край російському терору.

 

По-перше, підтвердити право України на далекобійні удари по всіх легітимних військових цілях на території росії. По-друге, згода на використання можливостей ППО партнерів для збиття ракет і безпілотників, що наближаються до їхнього повітряного простору», - написав міністр у мережі X (Twitter).

 

І наголосив, що жодне з цих рішень не є ескалацією.

 

«Навпаки, вони стримуватимуть росію, допоможуть зменшити терор і кількість російських атак, а також пов'язані з ними жертви. Дійте зараз, а не потім. Допоможіть нам врятувати життя», – підсумував Кулеба.

 

Як повідомляла «УМ», зранку 26 серпня росіяни атакували 15 областей України, застосувавши різні види озброєння.

 

Зокрема, російські терористи атакували Київську ГЕС біля Вишгорода.