рф атакувала Україну більш ніж сотнею ракет та майже сотнею «Шахедів» - Зеленський

13:17, 26.08.2024
рф атакувала Україну більш ніж сотнею ракет та майже сотнею «Шахедів» - Зеленський

Зараз по всій країні триває ліквідація наслідків російського удару - це був один з найбільших ударів – комбінований (Фото з відкритих джерел)

Російські війська в понеділок, 26 серпня, завдали одного з наймасованіших ударів по Україні. Окупанти атакували критичну інфраструктуру більш ніж сотнею ракет різних типів та маже сотнею ударних дронів-камікадзе.

 

Потрібні сильні рішення від партнерів, щоб допомогти нам зупинити російський терор.

 

Як інформує УМ, про це 26 серпня в телеграм-каналі повідомив президент Володимир Зеленський.

 

"Зараз по всій країні триває ліквідація наслідків російського удару. Це був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні "шахедів". І як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру.

 

По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси й західних областей. На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним та близьким. Є десятки поранених – усім надається необхідна допомога", - йдеться у повідомленні.

 

За словами президента, багато пошкоджень в енергетиці. Однак там, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи. Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово.

 

"путін собі не зраджує: це хвора істота – всім уже давно зрозуміло. Але так само зрозуміло: він може робити тільки те, що світ йому дозволяє робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить терор. І кожен лідер, кожен наш партнер знає, які сильні рішення потрібні, щоб усю цю війну припинити, і припинити справедливо.

 

 Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень. Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли Росія використовує і власну зброю всіх типів, і "шахеди", і балістику з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення", - додав глава держави.

 

Як повідомляла УМ, 15 областей постраждали сьогодні внаслідок російської масованої атаки.