Наступ на Курщині запобіг наміру рф окупувати Суми – Зеленський

19:25, 24.08.2024
Наступ на Курщині запобіг наміру рф окупувати Суми – Зеленський

Лідери Польщі, України і Литви під час пресконференції у Маріїнському палаці в Києві. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вперше повідомив, що операція Сил оборони України  на Курщині допомогла запобігти окупації частини Сумщини і міста Суми.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави  сказав під час спільної  пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем’єркою Литви Інгрідою Шимоніте у Маріїнському палаці, передає Офіс президента в суботу.

 

«Дивлюсь дуже позитивно, як іде операція (в Курській області – ред.) в цьому напрямку. Операція складна, важливо, що вона йде за нашим планом.

 

Є кілька результатів цієї операції, не про всі можу говорити. Передусім, обмінний фонд. Це те, що можна говорити відкрито. Він поповнюється, це позитив.

 

Друге – це зупинення операції РФ на півночі, превентивний удар, ми виконали це завдання. Ми запобігли оточенню частини Сумської області і бажанню окупувати столицю регіону, місто Суми», - відповів на питання президент.

 

При цьому, Зеленський пояснив, що цілей операції на Курщині більше, ніж він сказав публічно, і висловив віру в те, що ці цілі будуть досягнуті.

 

За його словами, однією з цілей операції є намір "показати реальність, хто такий путін".

 

«Показати їх суспільству також, що для нього дорожче – окупація території України або захист свого населення. І я дуже радий, що все, про що я говорив партнерам – ми на практиці зараз це показали.

 

Він досі думає, як утримати захоплені території і не думає, як правильно захищати своїх людей. Він бомбить зараз свої села. Просто браво, його люди там в шоці, що вони вірили в цього демона. Зрозумійте, яке обличчя він зараз показує своєму суспільству», - констатував Верховний Головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», президент Польщі Анджей Дуда заявив у Києві, що Україна зможе відстояти свою свободу та перемогти росію у війні вже незабаром.