Ракета-дрон «Паляниця» вперше застосована Україною проти росіян

15:58, 24.08.2024
Ракета-дрон «Паляниця» вперше застосована Україною проти росіян

Про нову зброю «Паляниця» стало відомо під час урочистостей на Софійській площі. (Фото Офісу президента)

Україна вперше успішно здійснила бойове застосування своєї нової зброї: вдарила по росіянам ракетою-дроном «Паляниця».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України на Софійській площі у Києві.

 

За його даними, йдеться про абсолютно новий клас зброї.

 

«Це наш новий метод відплати агресору. Ворога було уражено. Я дякую всім, хто це забезпечив. Усім розробникам, виробникам і нашим воїнам.

 

Пишаюся вами. росії буде дуже складно, складно навіть вимовити, що саме прилетіло. Складно протидіяти, але дуже легко зрозуміти за що», — сказав глава держави.

 

Президент зазначив, що «Паляниця» є абсолютно новим класом української зброї. Він наголосив, що ця ракета-дрон стала новим методом відплати агресору, і повідомив, що ворога було уражено.

 

На його думку, нова зброя стане серйозним викликом для агресора.

 

«Ми не йшли з війною до росії. Це звідти до нашого дому несуть руїни та намагаються нав’язати нам неволю. Українці на це відповідають цілком справедливо, відповідають свою власною силою та разом з нашими партнерами чесно, незмінно, влучно і з кожним днем все більш далекобійно», - акцентував Зеленський.

 

Згодом міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін сказав у ефірі телемарафону, що нова зброя – ракета-дрон «Паляниця» є невідомою для ворога, тож росіяни вивчатимуть її поступово за технічними характеристиками після влучань.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський привітав українців із 33-річчям Незалежності.