«Незалежність. Армія. Мова. Віра»: у Києві прибрали святкові борди Фонду Порошенка

12:11, 24.08.2024
«Незалежність. Армія. Мова. Віра»: у Києві прибрали святкові борди Фонду Порошенка

Кияни стали свідками, як борди з патріотичними гаслами екстрено замалювали і здерли. (facebook.com/PoroshenkoFoundation)

Плакати з гаслом «Незалежність. Армія. Мова. Віра», які були замовлені Фондом Порошенка з нагоди Дня Незалежності України, масово прибрали з рекламних бордів Києва.

 

За даними фонду, правоохоронні органи тиснули на рекламні компанії, які виконували замовлення, тому ці банери усунули.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Фонд Порошенка.

 

Зокрема, на багатьох фото з Києва зафіксовано, як робітники на автокрані прибирають борд "Незалежність. Армія. Мова. Віра. Фонд Порошенка".

 

Також знято борди "Незалежність. ЄС. НАТО. Україна. Фонд Порошенка".

 

«Цього дня для нас важливо було підкреслити, що основи державності та незалежності — це армія. Мова. Віра. ЄС. НАТО. Україна.

 

Проте таке наше привітання сподобалося не всім, і влада через тиск на компанії, які друкували і розміщували борди, через втягування правоохоронних органів, змусила ці борди зняти», - зазначають у повідомленні.

 

 

У фонді зазначають, що «важко збагнути, що, зокрема, Служба безпеки України має проти «ЄС. НАТО. України». І додають, що «трактувати це інакше, аніж антидержавну діяльність, складно».

 

Телеканал «Прямий» зафіксував дані випадки і повідомляє: «Наші глядачі по всьому Києву стали свідками, як борди з патріотичними гаслами екстрено замальовують і здирають. Один з глядачів надіслав відео, як на вулиці Малевича група робітників поспіхом заклеює гасло і каже, що «Ці борди заборонили».

 

Нагадаємо, «Армія, мова, віра» - політичне гасло виборчих кампаній п’ятого президента Петра Порошенка.

 

Як повідомляла «УМ», після ухвалення закону про заборону рпц Порошенко заявив, що армія, мова, віра стали загальнонаціональною ідеєю.