Військово-патріотичне виховання: Міноборони мотивуватиме бійців

14:19, 22.08.2024
Військово-патріотичне виховання: Міноборони мотивуватиме бійців

Бойовий дух має не менше значення, ніж військова підготовка. (facebook.com/VIKNUKIEV)

Міністерство оборони розробило Концепцію військово-патріотичного виховання.

 

Мета: суттєво вплинути на мотивацію військовослужбовців та потенційних рекрутів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони у четвер.

 

Зазначається, що нова Концепція затверджена наказом Міноборони № 554/нм від 14.08.2024. Вона стала першим кроком у процесі створення сучасної системи військово-патріотичного виховання.

 

"Затвердження Концепції - це лише перший крок у створення сучасної та ефективної системи військово-патріотичного виховання. На її базі буде створена низка нормативних документів, в тому числі і відповідна стратегія.

 

Військово-патріотичне виховання має стати потужним інструментом мотивації військовослужбовців та тих, хто розглядає можливість долучитися до війська. Окрім того, реалізація концепції допоможе створити відповідну соціально-культурну інфраструктуру.

 

Ми не маємо використовувати застарілі підходи. Навпаки, наш орієнтир - прогресивний досвід і створення дійсно робочої системи військово-патріотичного виховання", - наголосила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

 

Відтак, на оборонне відомство покладаються питання розроблення керівних документів щодо впровадження в системі Міноборони стратегії військово-патріотичного виховання.

 

Крім того, Міноборони відповідає за організацію програм військово-патріотичного виховання та здійснює контроль за їхнім виконанням органами військового управління.

 

Водночас військово-патріотичне виховання особового складу Збройних сил України здійснює Генеральний штаб ЗСУ. На нього покладається планування та організація занять з національно-патріотичної підготовки та заходів військово-патріотичного виховання, а також залучення особового складу до їхнього проведення, зокрема з метою підвищення престижу військової служби.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно військово-політичне керівництво презентувало застосунок для військових «Армія+»