У Курську і Курчатові росіяни монтують залізобетонні укриття

10:18, 22.08.2024
У Курську і Курчатові росіяни монтують залізобетонні укриття

Залізобетонними укритями росіяни планують "заполонити" десятки зупинкових павільйонів. (Фото: Смирнов у Telegram)

За рішенням оперативного штабу в російських Курську, Курчатові та Залізногорську почали монтувати залізобетонні укриття.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 22 серпня губернатор Курської області Олексій Смирнов у Telegram.

 

"За моїм дорученням адміністрація міста Курська визначила ключові точки для розміщення бетонних модульних укриттів - у місцях масового скупчення людей", - написав Смирнов.

 

За його словами, планується оснастити залізобетонними укриттями 60 основних "зупинкових павільйонів" в обласному центрі.

 

Аналогічні заходи проводяться в Залізногорську. Там уже визначено місця для встановлення 10 залізобетонних укриттів. У Курчатові також встановлять укриття, їхню кількість і точки розміщення буде позначено найближчим часом.

 

Нагадаємо, що за даними видання Meduza, У Кремлі вважають, що бої у Курській області, куди зайшли ЗСУ, за оптимістичними оцінками можуть тривати кілька місяців та готують росіян до "нової нормальності" в умовах контролю українськими військовими зайнятої території рф.

 

Перед цим головнокомандувача ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що з початку Курської операції, станом на 20 серпня Збройні сили контролюють більше 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області рф.

 

Як повідомляла УМ, кремль готує росіян до звикання щодо наступу ЗСУ на Курщині.