Російсько-українська війна наближається до патової ситуації - Пентагон

14:08, 21.08.2024
Російсько-українська війна наближається до патової ситуації - Пентагон

Бронемашина ЗСУ рухається з Сумщини на Курщину. (Фото AFP)

Російсько-українська війна наближається до патової ситуації через те, що Москва і Київ не мають ресурсів, щоб проводити широкомасштабні наступальні операції.

 

Як інформує Україна молода, такою є оцінка аналітиків розвідувального управління Пентагону, передає Bloomberg у середу.

 

Зокрема, експерти вказують, що Україна досі не має тієї кількості боєприпасів, яку використовує на полі бою російська армія, навіть після того, як США розблокували пакет допомоги на 60 млрд доларів.

 

Водночас Україна здатна вести оборонні дії, але нібито не зможе розпочати масштабний контрнаступ протягом найближчих пів року.

 

Натомість російська армія, яка дотримується стратегії виснаження України, здатна утримувати ті території, які вже захопила, але не має достатньо сил, щоб «загрожувати глибшим просуванням на утримувану Україною територію, як-от місто Харків».

 

Аналітики у своєму звіті також підкреслюють, що Сили оборони успішно застосовують надані Вашингтоном ракети ATACMS, завдяки яким у тимчасово окупованому Криму вдалося знищити кілька сучасних російських комплексів ППО С-400.

 

Це своєю чергою спонукало рф ще більше посилити свою протиповітряну оборону на півострові, зокрема найсучаснішими системами С-500, які захищають Керченський міст.

 

Нагадаємо, голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко переконаний, що ефективність української армії на полі бою напряму залежить від результативності дипломатії на міжнародній арені.

 

Як повідомляла «УМ», верхівка у Кремлі прагне, щоб у росіян відбулося звикання до успішного наступу Сил оборони України на Курщині.