Сили ППО збили 50 ворожих дронів та ракету

12:33, 21.08.2024
Сили ППО збили 50 ворожих дронів та ракету

Повітряний напад противника відбивала авіація та інші підрозділи Сил оборони. (facebook.com/kpszsu)

Сили протиповітряної оборони збили 50 ворожих БПЛА та одну російську авіаційну ракету під час атаки терористів у ніч на 21 серпня та в середу зранку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ  Микола Олещук у соцмережах.

 

За його даними, у ніч на 21 серпня 2024 року російські окупанти завдали удару по Україні двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської області та 69-ма ударними БПЛА типу Shahed (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ).

 

Загалом радіотехнічними війками Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей.

 

Повітряний напад противника відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних сил та розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України.

 

В результаті протиповітряного бою збито 51 повітряну ціль: одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних БпЛА Shahed-131/136 у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

 

Ще 16 ворожих БПЛА локаційно втрачено – імовірно, вони упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється.

 

Також зафіксовано перетин ворожим ударним дроном державного кордону з Республікою Білорусь у Чернігівській області, ще один російський БПЛА повернувся «на родіну» – у Бєлгороську область, додав Олещук.

 

Станом на 11:15 один ворожий безпілотник перебував у повітряному просторі на Черкащині. Бойова робота триває.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні російські терористи нанесли удар по дитячому кафе у селі Малокатеринівка Кушугумської громади під Запоріжжям.

 

Поранено чотирьох дітей 11, 14, 15 та 17 років. На жаль, 15-річний хлопчик помер у реанімації.