Прем'єр Індії Моді говоритиме у Києві про мирні переговори України та рф

10:46, 21.08.2024
Прем'єр Індії Моді говоритиме у Києві про мирні переговори України та рф

Зеленський і Моді востаннє зустрічались на саміті G7 в Італії у червні 2024 року. (Фото Офісу президента)

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує під час свого візиту до Києва цього тижня обговорити можливість мирного врегулювання війни між росією та Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters у середу.

 

«Як друг і партнер ми сподіваємося на якнайшвидше відновлення миру і стабільності в регіоні», - йдеться у заяві Моді.

 

Крім того, прем’єр Індії намагатиметься зміцнити двосторонню співпрацю з Україною. 
 

21 серпня пан Моді прибув до Польщі, а в п'ятницю відвідає Київ, що стане першим візитом індійського прем'єр-міністра до України з часу встановлення дипломатичних відносин 30 років тому.

 

У четвер, 22 червня, Моді зустрінеться у Варшаві з президентом Польщі Анджеєм Дудою і премʼєр-міністром країни Дональдом Туском.

 

Нагадаємо, 23 серпня, у День Державного Прапора України, відбудеться офіційний візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва. Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до України.

 

Під час візиту, зокрема, відбудуться переговори із Президентом Володимиром Зеленським, на яких вони обговорять питання двосторонньої та багатосторонньої співпраці. Також очікується підписання низки документів між Україною та Індією.

 

Як повідомляла "УМ", на початку березня в Індії викрили велику мережу торгівлі людьми, де заманювали молодих індійців до росії з обіцянками працевлаштування. Насправді ж їх змушувати воювати проти України.