Свідчення ексвагнерівця Салікова «забракували» у Гаазі

13:53, 19.08.2024
Свідчення ексвагнерівця Салікова «забракували» у Гаазі

Засновник Gulagu.net заявив, що екс-військовий, який виїхав за його участі з Росії, готує на нього замах. За версією екс-військового, загрозу знайшли у фразі «Я йому очі на дупу натягну»

У Міжнародному кримінальному суді про воєнні злочини рф в Україні не свідчитиме колишній російський військовий, який на початку вторгнення росії в Україну командував підрозділом ПВК "Редут".

 

Як інформує УМ, про це Саліков заявив російському медіа "Агентство".

 

Торік він звернувся до Гааги з готовністю свідчити проти воєнних злочинів Росії в Україні.

 

Як зазначається, Саліков близько п'яти разів був на зустрічах у МКС.

 

Однак представники суду повідомили, що його свідчення зараз не є пріоритетними, тому "вони не бачать необхідності залучати його як свідка".

 

"Суд зосереджений на конкретних епізодах, за якими я не маю чого повідомити. Наприклад, про розстріли цивільного населення та вивезення українських дітей з України до Росії", - заявив колишній військовий у коментарі агентству.

 

Адвокат ексвагнерівця також підтвердив, що МКС наразі не зацікавлений в його свідченнях. Суд відмовився розкривати деталі розслідування злочинів на території України у відповідь на запит журналістів.

 

Нагадаємо, що в грудні 2023 року колишній "вагнерівець" Ігор Саліков прибув до Нідерландів, щоб свідчити в МКС. У своєму листі він писав, що готовий дати свідчення щодо воєнних злочинів Росії в Україні.

 

У Офісі генпрокурора України заявляли, що також досліджують інформацію, отриману від Салікова.

 

Як повідомляла УМ, судді МКС у Гаазі видали ордери на арешт Шойгу і Герасимова.