Третина армії перекинута до кордону з Україною – Лукашенко

13:33, 18.08.2024
Третина армії перекинута  до кордону з Україною – Лукашенко

Лукашенко занепокоєний.

До кордону з Україною перекинуто майже третина білоруської армії через те, що там начебто знаходиться понад 120 тисяч українських військових.

 

Як інформує УМ, про це самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив в інтерв'ю телеканалу "Россия", повідомляє Белта.

 

"Бачачи їхню (України – ред.) агресивну політику, ми ввели туди і розмістили в певних точках - так, як це в разі війни, оборони було б, - наших військових уздовж усього кордону. Ба більше, там працюють спецслужби, спецпідрозділи - "Альфа", "Алмаз" та інші - найбільш підготовлені, вони свою роботу роблять", - сказав, зокрема, Лукашенко.

 

Він вважає, що українські війська у значній кількості знаходяться на кордоні з Білоруссю, бо думають, що "Путін знову буде наступати з території Білорусі".

 

"У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було", - сказав Лукашенко.

 

Самопроголошений очільник країни зазначив, що "смерті подібно, щоб ми свої війська з кордону з Україною прибрали". "Війна йде", - сказав Лукашенко.

 

Нагадаємо, перед цим Лукашенко заявляв, що росія в разі агресії щодо Білорусії введе в країну свої війська для надання військової підтримки.

 

Як повідомляла УМ, Білорусь не перекидала «Іскандери» до кордону.