Київ двічі в неділю атаковано ракетами, фото

09:53, 18.08.2024
Київ двічі в неділю атаковано ракетами, фото

Ворог вдруге вранці атакував Київ: цього разу крилатими ракетами.

У неділю 18 серпня приблизно о 7.00 ворог атакував Київ крилатими ракетами, а за дві години до цього рашисти завдати балістичного удару. Усі цілі були знищені.

 

Як інформує УМ, про це 18 серпня повідомив начальник Київської МВА Сергій Попко у Телеграм.

 

За попередньою інформацією, тип озброєння, яке використав ворог, на кшталт "Іскандер-К". Після тривалих складних маневрів територією кількох областей, ракети намагалися вразити цілі з південного напрямку.

 

Силами та засобами ППО усі ворожі цілі були знищені

 

В Києві без руйнувань та потерпілих.

 

"Дякуємо воїнам протиповітряної оборони за надійний захист! Але не забуваємо, що наш власний захист залежить в багато чому від нас самих. А саме від дотримання правил поведінки при загрозах - завжди перебувати в укриттях", - повідомив Попко.

 

Загалом в ніч на неділю Росія випустила по Україні 16 повітряних цілей: Сили оборони знищили 13 із них: 2 балістичні ракети, 3 крилаті та 8 дронів-камікадзе.

 

Про це 18 серпня повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

 

У ніч на 18 серпня 2024 року ворог атакував балістичними ракетами із Курської та Воронезької областей, крилатими та керованими авіаційними ракетами, а також ударними БпЛА типу "Shahed" (район пусків Курська обл. – РФ).

 

Всього радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено 16 засобів повітряного нападу противника:

 

- 1 балістичну ракету "Іскандер-М";

 

- 2 балістичні ракети KN-23;

 

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59;

 

- 3 крилаті ракети (тип уточнюється);

 

- 8 ударних БпЛА "Shahed-131/136".

 

Повідомляється, що в результаті протиповітряного бою зенітними ракетними військами Повітряних сил, мобільними вогневими групами Сил оборони України та підрозділами радіоелектронної боротьби було збито 13 повітряних цілей у межах Київської, Сумської та Полтавської областей:

 

- 2 балістичні ракети KN-23;

 

- 3 крилаті ракети (тип уточнюється);

 

- 8 ударних БпЛА "Shahed-131/136".

 

Олещук додав, що решта ракет, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей. Попередньо без людських втрат та потерпілих.

 

Згодом, у свою черну начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив про руйнування на території області внаслідок падіння уламків збитих цілей 18 серпня.

 

 

Повідомляється, що влучання в об’єкти критичної та житлової інфраструктури відсутні, постраждалих немає.

 

 Однак внаслідок падіння уламків збитих цілей в одній з громад на території трьох садових товариств фіксуються руйнації та пошкодження приватних будинків.

 

Як повідомляла УМ, Запорізьку область атакували 300 ворожих дронів за добу.