Гендиректор «Охматдиту» Володимир Жовнір відсторонений з посади

13:55, 17.08.2024
Гендиректор «Охматдиту» Володимир Жовнір відсторонений з посади

Співачка DOROFEEVA нещодавно виступила перед дітьми у лікарні на запрошення Володимира Жовніра. (НДСЛ Охматдит)

Керівництво Міністерства охорони здоров’я відсторонило генерального директора НДСЛ Охматдит Володимира Жовніра від виконання обов’язків до завершення перевірок Нацполіцією, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр Віктор Ляшко в суботу.

 

«Моя позиція — виконувачем обов'язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації», - написав глава МОЗ у соцмережах.

 

За його словами, усі факти щодо відновлення Охматдиту, зазначені у ЗМІ, вже вивчаються Нацполіцією за його зверненням, а також перевірку проводить НАБУ. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

 

«Отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду», - додав міністр.

 

«Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства», - наголосив Ляшко.

 

І додав, що для оцінки пропозицій від компаній щодо ремонту були залучені Робоча група Охматдиту та загальні збори Фонду.

 

Так, в суботу 17 серпня відбудеться засідання для відбору 7 учасників з-поміж представників громадськості, тобто Рада у складі 15 осіб буде остаточно сформована.

 

Міністр Ляшко попросив Раду зібратися у понеділок, аби розглянути поетапний план відновлення Охматдиту та надати свої рекомендації.

 

Як повідомляла «УМ», детективи НАБУ вивчають скандальні тендери щодо відбудови дитячої лікарні «Охматдит» і будівництва Національного військового кладовища.

 

Через резонанс скандальний тендер на відбудову дитячої лікарні "Охматдит" скасували і пообіцяли провести новий на Prozorro.