США готові надати Україні ракети JASSM для F-16

21:04, 15.08.2024
США готові надати Україні ракети JASSM для F-16

Крилаті ракети дальнього радіуса дії JASSM. (Фото: U.S. Air Force)

Адміністрація президента США Джо Байдена готова надати Україні крилаті ракети дальнього радіуса дії JASSM, якими раніше ділилась лише з кількома близькими союзниками

 

Ці ракети нададуть українським винищувачам F-16 більшої бойової потужності.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у публікації Politico.

 

Видання акцентує, що інформація про готовність Білого дому надати Україні ракети класу "повітря-поверхня" з'явилася на тлі наземної операції ЗСУ у Курській області рф, яка триває вже другий тиждень.

 

Остаточного рішення про відправку ракети ще не прийнято, але, за словами одного з посадовців адміністрації Байдена, вони зараз працюють над складними деталями.

 

Ці питання включають перевірку передачі чутливих технологій і забезпечення того, щоб українські літаки могли запустити таку ракету.

 

У матеріалі зазначено, що йдеться про JASSM – високоточну крилату ракету, яка призначена для ураження важливих, високозахищених стаціонарних і переміщуваних цілей з дистанцій поза зоною дії засобів ворожої ППО.

 

Завдяки таким ракетам в українських Повітряних сил з’явиться можливість атакувати ворожі цілі на відстань понад 320 кілометрів.

 

Поки тривають переговори в Білому домі і Пентагоні, представник адміністрації попередив, що попереду ще багато роботи, перш ніж будь-які ракети потраплять до України.

 

Зокрема, необхідно переконатися, що наявні в Києві літаки радянської епохи і нещодавно поставлені F-16 зможуть запустити подібну ракету.

 

За словами двох співрозмовників, Пентагон вже працює з Україною над цими технічними питаннями.

 

Як повідомляла "УМ", Повітряні сили ЗСУ отримали першу поставку винищувачів F-16 у липні.