В Україні заброньовано від мобілізації 770 тисяч працівників

16:15, 15.08.2024
В Україні заброньовано від мобілізації 770 тисяч працівників

Керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників. (facebook.com/mineconomdev)

Міністерство економіки підрахувало, що загальна кількість заброньованих працівників критично важливих підприємств станом на 14 серпня складає 770 тисяч осіб.

 

При цьому, близько 160 тисяч з них забронювали через портал "Дія".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко, інформує пресслужба відомства у четвер.

 

За її даними, найбільш активно бронюють працівників підприємства із Київської, Дніпропетровської та Львівської областей.

 

Наразі, найбільше працівників заброньовано через портал "Дія" в таких регіонах:

 

Київ та Київська область – 55 тис.

Дніпропетровська обл. – 16,6 тис.

Львівська обл. – 13,7 тис.

Харківська обл. – 9,7 тис.

Одеська обл. – 7,7 тис.

 

Із 17 липня 2024 року керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони, отримали можливість забронювати співробітників через портал "Дія".

 

Алгоритм бронювання на порталі "Дія" наступний:

 

Міністерства, обласні військові адміністрації вносять до Єдиного переліку установ (органів влади, підприємств, організацій) підприємства, установи та організації які, відповідно до законодавства, мають право бронювати працівників;

керівник компанії, що має право на бронювання своїх працівників, подає на порталі "Дія" списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом;

система автоматично перевіряє, чи людина працевлаштована офіційно і чи є її дані в реєстрі "Оберіг";

"Дія" протягом доби надсилає сповіщення керівнику про результат розгляду;

у разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання з'являється в застосунку "Резерв+".

 

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі "Дія" й за потреби роздрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі.

 

Як повідомляла "УМ", у Генштабі ЗСУ задоволені темпами мобілізації