Міноборони створює єдиний центр управління БпЛА на полі бою в режимі реального часу - Умєров

09:36, 15.08.2024
Міноборони створює єдиний центр управління БпЛА на полі бою в режимі реального часу - Умєров

На полігоні випробовування військових новинок України. (Фото: скриншот відео Фейсбук Рустем Умєров)

Над інтеграцією наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем у єдиний центр управління усіма безпілотниками на полі бою в режимі реального часу наразі працює Міністерство оборони України.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

 

За його словами, разом з міністром оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом відвідали полігон для випробування інноваційних військових розробок.

 

"На тестовому майданчику продемонстрували можливості дронів-розвідників, дистанційно керованих кулеметів на турелях, роботів-саперів та ефективність наземних роботизованих санітарних платформ", - зазначив Умєров.

 

За словами міністра оборони, всі ці інноваційні розробки створені українськими компаніями та спрямовані на удосконалення української обороноздатності.

 

"Працюємо над інтеграцією наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем у єдиний центр управління усіма безпілотниками на полі бою в режимі реального часу. Міноборони продовжує активно впроваджувати інновації та розвивати армію майбутнього. Безпілотні системи – наш пріоритет, який вже змінює ситуацію на полі бою", - наголосив Умєров.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони переробляє знищену техніку з вмістом дорогоцінних металів.