Дрон атакував авто: медикиня Олександра Мулькевич «Майк» загинула на Харківщині

21:23, 14.08.2024
Дрон атакував авто: медикиня Олександра Мулькевич «Майк» загинула на Харківщині

Олександра Мулькевич з позивним «Майк». (facebook.com/hospitallers)

Медикиня Олександра Мулькевич з позивним «Майк» загинула внаслідок атаки російського дрона на авто медичного батальйону "Госпітальєрів" на Харківщині в середу, 14 серпня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив медичний добровольчий батальйон "Госпітальєри" у соцмережах.

 

Побратими та посестри загиблої подруги «Майк» наводять спогади про неї.

 

«У нас є багато того, що можна було б сказати про цю неймовірну людину, проте краще за все говорять слова наших «Госпітальєрів»:

 

«… я ніколи не зустрічав людину, якій під силу дійсно все! Всі наші спільні знайомі відгукувалися про неї як про "універсального бійця" який ніколи не відмовляв у допомозі, міг виконати будь-яку роботу, будь-який проєкт, при цьому завжди створюючи найприємніший "клімат", який тільки доводилося відчувати».

«Під час знайомства з такими сильними і тендітними дівчатами, в голові зникає фраза “Дівчатам не місце на війні”.. Герої не вмирають»

 

«Майк, нам буде тебе дуже не вистачати. Вже не вистачає. І біль розриває серце на шматки.

Чудова, добра, усміхнена, сильна».

 

У "Госпітальєрах" зазначили, що Олександра була "неймовірною людиною, водієм, бойовим медиком, командиром екіпажу і просто свідомою громадянкою нашої країни. Завжди мотивувала, сама теж прагнула навчатись, підвищувати навички, саморозвиватись. Завжди піклувалась про свій екіпаж, і не тільки".

 

 

На загибель Олександри Мулькевич відреагувала і засновниця батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич.

 

"Екіпаж із трьох дівчат мав відпрацювати сьогодні крайній день своєї ротації й завтра вже бути вдома зі своїми сім’ями. Троє відважних українок, які обрали своєю місією порятунок людських життів, наймирнішу і найнебезпечнішу ідею, були змушені змінити свої мирні професії і долучитись до підтримки українських Сил оборони. На кривавому рахунку росіян іще одна обірвана молода доля відважної українки", - написала народна депутатка Зінкевич.

 

Про прощання з медикинею повідомлять згодом.

 

Інша постраждала медикиня, за словами Зінкевич, перебуває в госпіталі з пораненням середнього ступеня тяжкості.  Обговорюється питання транспортування пораненої до київського медичного закладу.

 

Як повідомляла «УМ», поляк-доброволець Пшемислав Расевич-Кучинський поліг в бою за Україну