ЗСУ контролюють понад 1000 кв. км на Курщині – Сирський

19:26, 12.08.2024
ЗСУ контролюють понад 1000 кв. км на Курщині – Сирський

Сирський повідомив, що українські військові продовжують наступати на Курсщині. (facebook.com/CinCAFofUkraine)

Ставка Верховного Головнокомандувача вперше офіційно підтвердила, що Сили оборони України проводять наступальну операцію на Курщині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента у понеділок ввечері.

 

Зазначається, що глава держави резидент зібрав Ставку Верховного головнокомандувача, під час якої Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у режимі відеоконференції доповів про наступ в Курській області росії.

 

Зокрема, Володимир Зеленський повідомив: «Найважливіше – була доповідь головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області.

 

Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції».

 

Водночас Сирський повідомив, що українські військові продовжують проводити наступальну операцію на території Курської області рф.

 

«На даний час під нашим контролем знаходиться близько 1000 кв. км рф… Ситуація знаходиться під нашим контролем», - сказав він.

 

Зауважимо, що за даними аналітичного проєкту DeepState, станом на 12 серпня українська армія може контролювати орієнтовно 44 населених пункти в Курській області.

 

Як повідомляла «УМ», бійці 225-го ОШБ ЗСУ «зачистили» і взяли під контроль село Дар'їно Курської області. Також захисники України скинули з адміністративної будівлі в селі російський триколор.