Астрономічні бої: в Київському університеті Шевченка стартував незвичайний турнір, фото

14:33, 12.08.2024
Астрономічні бої: в Київському університеті Шевченка стартував незвичайний турнір, фото

У турнірі беруть участь 8 команд. Незвичні змагання з астрономії та астрофізики започаткували у 2020 році. (Фото: КНУ Фейсбук)

Із 10 до 14 серпня в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбудеться турнір Астрономічних боїв — це командне змагання з олімпіадної астрономії.

 

Як інформує УМ, про це 12 серпня повідоми в університеті у Фейсбуці.

 

«Мета змагань дати дітям можливість попрацювати в команді над астрономічними задачами, познайомитися з однодумцями із різних куточків України, отримати досвід наукової полеміки», — повідомили в університеті.

 

Цього року Турнір зібрав найталановитіших знавців астрономії та астрофізики 9-11 класів та студентів 1-3 курсів, що не були призерами IOAA або IPhO з усієї України. Учасники розподілені на 8 команд.

 

Окрім нелегких випробувань, цікавих задач, захопливих командних викликів на учасників чекають панельна дискусія із журі-студентами про життя після школи, екскурсія на Фізичний факультет КНУ, спостереження на телескопі Unistellar, екскурсія до Головної астрономічної обсерваторії та урочисте відзначення переможців.

 

 

Традиційно головною локацією Астрономічного турніру є Український фізико-математичний ліцей КНУ.

 

 

Нагадаємо, що майже 70 тисяч майбутніх бакалаврів отримали рекомендації на бюджет в українські ЗВО. За підсумками автоматичного розподілу місць, 69 603 вступники на бакалаврат (медичну магістратуру) пройшли на бюджет.

 

Як повідомляла УМ, Виявлено дивну планету: має форму огірка й зворотну орбіту.