Завадив «параліч»: Дерюгіна виправдовує провал на Олімпіаді збірної з худгімнастики

16:31, 11.08.2024
Завадив «параліч»: Дерюгіна виправдовує провал на Олімпіаді збірної з худгімнастики

"Не впоралися зі стресом", - так прокоментували художні гімнастки України прокоментували втрачене місце на подіумі Олімпійських ігор-2024.

Причини провалу команди у груповому багатоборстві на Олімпійських іграх-2024 у Парижі назвала Головна тренерка збірної з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Суспільне Спорт.

 

Українки йшли другими після програми з обручами (36.550 балів), однак через втрати предметів отримали низьку оцінку за вправи з трьома стрічками та двома м'ячами (29.150 балів).

 

"Обручі зробили дуже гарно. Ну, от у двох [Кіри Ширикіної та Аліни Мельник] параліч. Їх паралізувало: не змогли зреагувати. Одній 16 років, а друга старша. Не вийшло. Якби все зробили, були б з медаллю. Тому що реально сильна команда, усе в них є. Але на жаль. Чесно, дві — Височанська і Баєва — на рівні пройшли. І навіть Перемета. А дві от стресонули. Дуже шкода.

 

Те, що вони роблять, — елементи з вау-ефектом — це дуже важко відпрацювати. Вони тисячами їх робили. Пішли на це, тому що один елемент дає надбавку 0.3, а другий, коли Перемета летить і встрибує [в обруч], ніхто більше не робить. Його показували в уповільненій зйомці: це було дуже ефектно й гарно. У нас діти трохи з іншими можливостями, але у двох дітей нерви, мабуть, трохи здали. Потрібно було просто підняти руки й узяти мʼяча, і все. А Кіра ще зі стрічкою ніяк не змогла зробити випуск. Вона брудно зловила, і була помилка.

 

Чи можна було подати протест? Ні, не було сенсу. Не можна було втрачати, вибачте. За Україну ми старалися", — сказала Дерюгіна.

 

Нагадаємо, що Україну у фіналі представляли Кіра Ширикіна, Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Марія Височанська. Вони заробили 65.700 балів та стали сьомими.

 

Як повідомляла УМ, Спортсмени вибороли 12 медалей: Україна офіційно завершила виступи на Олімпіаді-2024.