Дністер та хащі не допомогли: одеські кухарі-ухилянти намагалися потрапити до Молдови, фото

15:31, 11.08.2024
Дністер та хащі не допомогли: одеські кухарі-ухилянти намагалися потрапити до Молдови, фото

На українсько-молдовському кордоні затримали одеських кулінарів. (Фото: сайт Держприкордонслужби України)

Прикордонники на українсько-молдовському кордоні затримали трьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови. За планом, їхній маршрут пролягав через хащі та річку Дністер.

 

Як інформує УМ, про це 11 серпня повідомили на сайті Держприкордонслужби.

 

Як зазначається, трьох громадян України затримали прикордонники Білгород-Дністровського загону на околиці села Яськи. Їх зафіксували технічні засоби охорони кордону. На пошуки правопорушників одразу вибув прикордонний наряд, дії якого координував оператор безпілотника.

 

Як з’ясувалося, мешканці Одеської та Запорізької областей працювали кухарями в одному з одеських ресторанів. Небезпечний маршрут, який передбачав проходження через хащі та форсування річки Дністер, спланував для своїх колег уродженець населеного пункту прикордоння.

 

 

"Завдяки пильності та професіоналізму прикордонного наряду порушників було затримано. Відносно них складені протоколи про адміністративні правопорушення 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи скеровано до суду", - додали в ДПСУ.

 

 

Як повідомляла УМ, «Тур» до Молдови закінчився для ухилянтів на Вінниччині.