У Києві відбулася акція на підтримку родин безвісти зниклих на Херсонщині

11:57, 11.08.2024
У Києві відбулася акція на підтримку родин безвісти зниклих на Херсонщині

У центрі Києві відбулася мирна акція на підтримку родин військовослужбовців, які зникли безвісти. (Фото: АрміяInform)

На Майдані Незалежності в суботу відбулася мирна акція на підтримку родин, які втратили зв’язок зі своїми близькими, які вважаються безвісти зниклими в Херсонській області.

 

Як інформує УМ, про це повідомила АрміяInform.

 

Мета акції — привернути увагу до проблеми безвісти зниклих. Організатори хочуть підтримати рідних, які чекають на своїх близьких, закликати до активних дій щодо пошуку та повернення зниклих.

 

Учасники акції "Лівий берег. Безвісти зниклі. Біль рідних…" тримали в руках прапори бригад морської піхоти, світлини бійців та плакати з написами: "Знайдіть мого тата", "Поверніть додому", "Вірний назавжди". На мітингу виступали матері, дружини, сестри зниклих безвісти, присутні підписували петицію до уряду про активізацію пошукових операцій.

 

"Це наша перша мирна акція — об’єднаних Кринками і наша мета — нести розголос про населений пункт Кринки Херсонської області. Бо там в період з 2023 року до сьогодні багато безвісті зниклих", — розповіла організаторка акції пані Наталя.

 

Також на Майдані Незалежності працювали представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Вони спілкувалися з людьми, фіксували інформацію про їх зниклих безвісти рідних.

 

"Ми хочемо, щоб всі, хто ухвалює рішення подумали, як звідти їх забрати — живих чи мертвих, щоб і наші рідні там побачили чи відчули, що їх не покинули, про них не забули. Тисячі рідних чекають. Я зверталася і звертаюся сьогодні до всіх, щоб нам допомогли, щоб нас підтримали, щоб нас почули, щоб нас зрозуміли. На сьогоднішній момент, на жаль, ніякої інформації стосовно полону хлопців, які зникли в Кринках, немає", — розповіли організатори.

 

Як повідомляла УМ, Не дають забути: в Києві відбулася чергова акція на підтримку військовополонених.