Заворушення у Британії: король Чарльз ІІІ закликав підданих до порозуміння

09:15, 10.08.2024
Заворушення у Британії: король Чарльз ІІІ закликав підданих до порозуміння

Король Чарльз занепокоєний заворушеннями у країні. (acebook.com/TheBritishMonarchy)

Король Великої Британії Чарльз ІІІ вперше звернувся до британців від початку антиіммігрантських протестів, що тривають вже тиждень.

 

Монарх закликав підданих до взаємної поваги та порозуміння.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters,.

 

Звернення, озвучене через речника Букінгемського палацу, стало першою публічною реакцією короля на останні події. Перед тим він мав телефонну розмову з прем’єром Кіром Стармером і керівництвом поліції.

 

Чарльз ІІІ закликав до взаємної поваги та порозуміння і подякував поліції та службам надзвичайних ситуацій, а також те, як громади відреагували на "агресію і кримінальні дії небагатьох".

 

"Його Величність зберігає сподівання, що спільні цінності взаємної поваги і порозуміння продовжать посилювати і об’єднувати нашу країну", – заявив речник.

 

Зауважимо, що перед вихідними влада Великої Британії мобілізувала додаткові сили поліції на випадок заворушень і не виключає посилене регулювання соцмереж, аби запобігти поширенню дезінформації.

 

Станом на вечір п’ятниці затримали понад 740 учасників заворушень, 302 з них висунули звинувачення. Десятки уже отримали вироки шляхом прискореного судового розгляду.

 

Нагадаємо, хвиля заворушень почалася після резонансного нападу з ножем на танцювальний клас в Саутпорті поблизу Ліверпуля, в результаті якого троє дівчаток загинули і ще близько 10 дітей і дорослих отримали поранення.

 

Безлади з антиіммігрантськими гаслами спровокували неправдиві чутки про те, що нападник-підліток нібито нещодавно прибув у країну як шукач притулку і є мусульманином. Розкриття особи хлопця, який насправді родом з Руанди і народився у Британії, не допомогло заспокоїти ситуацію.  

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський виступив на засіданні уряду Великої Британії під час візиту до Лондона три тижні тому.