Розлючений «курською операцією» медведєв пригрозив «йти до Києва і далі»

08:33, 08.08.2024
Розлючений «курською операцією» медведєв пригрозив «йти до Києва і далі»

Кремлівський "карлик-2" не стримав ємоцій після розгрому на Курщині.

Після атаки ЗСУ на Курську область росії війна має набути "відкрито екстериторіального характеру", заявив заступник голови Ради федерації дмитро медведєв. Він також пригрозив "відплатою", додавши, що країна-окупант зупиниться, тільки тоді, коли вважатиме за потрібне.

 

Як інформує УМ, про це 8 серпня написав знервований медведєв у Telegram.

 

"Причини і цілі терористичної операції укронацистів (так медведєв називає українців – УМ.) у Курській області вже детально і об'єктивно відображені в аналітиці. Необхідно винести серйозний урок з того, що сталося, і виконати те, що НГШ В. Герасимов пообіцяв верховному головнокомандувачу – нещадно розгромити і знищити ворога.

 

Із цього моменту СВО має набути відкрито екстериторіального характеру. Це вже не просто операція з повернення наших офіційних територій і покарання нацистів. Можна і потрібно йти на землі поки що існуючої України. До Одеси, до Харкова, до Дніпропетровська, до Миколаєва. До Києва і далі", - написав, зокрема, поплічник путіна.

 

Медведєв заявив, що нібито дії України в Курській області рф тепер "повинні зняти з цієї теми (російської окупації українських територій – ред.) будь-які табу" і що нібито тепер про це "можна і потрібно говорити відкрито, без сорому і дипломатичних реверансів".

 

Він також у своїй традиційно-хамській манері почав погрожувати Україні і її партнерам "відплатою".

 

"Нехай це усвідомлюють усі, включно з англійськими виродками: ми зупинимося тільки тоді, коли вважатимемо для себе це прийнятним і вигідним", – заявив Медведєв.

 

Зауважимо, що росія вторгалася і окупувала український Крим та частину Донбасу ще у 2014 році. У 2022 році рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, атакувавши уночі мирні населені пункти по всій країні ракетами та бомбами. Примітним було те, що російські пропагандисти у перші дні активно поширювали заяви про те, що "Росія візьме Київ за 3 дні", а російські солдати, які наступали на Київ, мали при собі парадну форму, щоб через цих "3 дні" пройти парадом по Хрещатику.

 

Однак Збройні сили України змогли вигнати окупантів з Київщини, Чернігівщини та Сумщини. І продовжують стримувати ворога на інших напрямках.

 

Відчувши, що досягти перемоги не вдасться, Росія почала просувати ідею нібито мирних переговорів, через які вона хоче залишити за собою всі окуповані території. При цьому росіяни продовжують тероризувати Україну, наносячи удари по енергетичній та цивільній інфраструктурі і житлових будинках. Найчастіше це роблять уночі.

 

Попри величезну кількість зброї і техніки російська армія несе великі втрати. А станом на початок серпня − за понад 10 років війни і понад 2 роки повномасштабного вторгнення − окупанти не змогли досягти навіть найменшої стратегічної перемоги − виходу на кордони Донецької та Луганської областей. У містах і селах на сході України тривають бої за кожну вулицю і будинок. Окупанти намагаються шукати зброю і найманців в інших країнах.

 

Путін у своїх спічах і заявавах продовжує спотворювати реальність, намагаючись зробити жертвою росію, водночас шукає підтримки в Китаю і в Північної Кореї. Зокрема у КНДР купує ракети, які запускає по мирних населених пунктах України.

 

Нагадаємо, що 6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель Росії Володимир Путін назвав ситуацію "провокацією".

 

Українська сторона події в Курській області наразі офіційно не коментувала.

 

На другу добу після прориву кордону у Курській області рф ввели режим надзвичайної ситуації. Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, підтверджують просування нібито українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

 

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Штати не отримували від України попереджень про будь-які операції в Курській області Росії. Він додав, що "в тому, що Україна не повідомляє нас про свою точну тактику перед її втіленням, немає нічого незвичного" і що українці "нашу політику не порушують".

 

Як повідомляла УМ, Місто Суджа на Курщині повністю контролюється ЗСУ