Місто Суджа на Курщині повністю контролюється ЗСУ

17:40, 07.08.2024
Місто Суджа на Курщині повністю контролюється ЗСУ

Українські війська взяли місто Суджа у кліщі та захопили його. (Фото з відкритих джерел)

Українські війська захопили і повністю контролюють прикордонне місто Суджа Курської області рф.

 

Російські силовики у паніці втекли з міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські пропагандисти та місцеві телеграм-канали.

 

«Суджа окупована. У місто х**ли увійшли одразу з кількох боків, попередньо взявши його в кліщі. Опору ніхто не чинив, бо гарнізону там як такого і не було. Це якась ганьба!», – йдеться у Telegram-каналі Alex Parker.

 

Це ж саме стверджується у пабліку СУДЖА РОДНАЯ.

 

“Надходить інформація, що Суджа під контролем ЗСУ”, – йдеться у дописі.

 

Крім того, інформацію про захоплення Суджи підтвердили й у статті про місто в українській версії Вікіпедії. У російськомовній Вікіпедії відповідних змін ще не внесено.

 

Також, як повідомляють у російських пабліках, Збройні сили України захопили вже 11 населених пунктів на Курщині та просунулися вглиб російської території приблизно на 15 км. Ширина клину оцінюється в 10-11 км.

 

У той же час російський уряд вирішив направити 1,8 млрд рублів (понад 13 млн доларів) на переселення жителів Курської області, куди прорвалися українські війська.

 

Як повідомляла «УМ», на території Курської області другу добу поспіль тривають бої, супутникові карти фіксують пожежі в регіоні.

 

Наляканий господар Кремля владімір путін провів засідання Радбезу рф через успішні дії захисників України на прикордонній території Курської області. Йому примарилася «провокація київського режиму».