Буданов вважає повернення Криму «легшим» завданням, ніж звільнення Донбасу

16:17, 07.08.2024
Буданов вважає повернення Криму «легшим» завданням, ніж звільнення Донбасу

Кирило Буданов під час виступу в Київській школі економіки. (Фото пресслужби KSE)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов стверджує, що повернути анексований Крим військовим шляхом Силам оборони України буде легше, ніж окуповані території Донецької та Луганської областей.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав випускникам Київської школи економіки, цитує Forbes у середу.

 

Буданов переконаний, державам, які хотіли захопити Крим, завжди це вдавалося, бо «не втримували перешийки, і все одразу руйнувалося».

 

Тому «фортеця Крим» — це «міф», переконаний начальник ГУР.

 

Він пояснює, що відвоювати півострів можна, зруйнувавши комунікації з російського боку та здійснюючи тиск з боку материкової України: «І тоді все — Крим ізольований».

 

Також Буданов заявив, що повернути Крим «набагато легше», ніж Донбас, де довжина фронту становить 1000 км, а його глибина — понад 200 км.

 

«Коли я кажу, що ми зайдемо в Крим, то ми туди вже заходимо», — впевнений начальник української військової розвідки.

 

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна має план деокупації Криму і він цілком реалістичний.

 

Як повідомляла «УМ», спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР  вночі висадились на Тендрівській косі та знищили ворожу броньовану техніку:  МТ-ЛБ, комплекс РЕБ та зруйнували фортифікаційні укріплення росіян.