На околиці Торецька зайшли росіяни – Бутусов

15:30, 05.08.2024
На околиці Торецька зайшли росіяни – Бутусов

Торецьк боронять воїни 32-ї механізованої бригади ЗСУ. (facebook.com/32OMB)

Російські загарбники зайшли і намагаються закріпитися на околицях міста Торецьк на Донеччині.

 

Тоді як командування ОТУ не ухвалює необхідних рішень у загрозливій ситуації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов у соцмережах в понеділок.

 

«Загрозлива обстановка у Торецьку. Ворог зайшов у місто та зачепився за околицю, продовжує повільно, але постійно просування малими штурмовими групами.

 

Їх бʼють, знищують, але у росіян резерви, і вони мають тактичну ініціативу, тож можуть концентрувати свої сили на окремих важливих ділянках і створювати там значну перевагу», - написав він з посиланням на власні джерела у Силах оборони.

 

За його даними, кілька наших підрозділів 32-ї механізованої бригади глибоко охоплені з флангів, несуть значні втрати. Ворог атакує з кількох напрямків.

 

«Росіяни також несуть великі втрати, але у них більше поповнень, плюс велика кількість дронів та артилерії. Наші воїни тримають позиції навіть у такій важкій обстановці, але потрібні рішення командування», - пише Бутусов.

 

Він стверджує, що командування ОТУ (полковник Ледовой) не ухвалює необхідних рішень і не бере на себе відповідальність.

 

«Нема ні наказу на відхід, ні посилення резервами флангів. До чого це призведе? Або до повної втрати боєздатності або до оточення, наслідок буде один - повна втрата позицій у Торецьку.

 

Ворога можливо зупинити - але для цього потрібно, щоб припинилась брехня у доповідях. Зупинити ворога - значить організувати оборону на надійному рубежі, з відкритими шляхами логістики. Інакше місто не втримати, це розуміють усі командири… Так само все це розуміє та бачить ворог», - додав журналіст.

 

Як повідомляла «УМ», тиждень тому начальник Торецької МВА Василь Чинчик спростував інформацію про те, що до міста зайшли окупанти.