В Україні майже 800 тисяч чоловіків уникають мобілізації

13:14, 05.08.2024
В Україні майже 800 тисяч чоловіків уникають мобілізації

Мобілізація в Україні - процес, який видав "на гора" чимало питань. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Аби уникнути мобілізації біля 800 тисяч українських чоловіків пішли в “підпілля” – вони змінили адресу і працюють неофіційно.

 

Як інформує УМ, про це заявив голова комітету з економічних питань Верховної Ради України Дмитро Наталуха в коментарі виданню Financial Times.

 

За словами нардепа, через ситуацію, яка склалася, працівники ТЦК “націлилися” на компанії, де працівники офіційно оформлені та фізично присутні на виробництві. Він переконаний, що з часом дедалі більше українських підприємств закриватиметься через брак людських ресурсів, а до кінця вересня цього року ситуація може досягти критичної точки.

 

“Ви можете мобілізувати мільйон людей, але якщо у вас немає ресурсів, щоб їх озброїти, то в цьому немає сенсу. Армія буде беззахисною, якщо економіка впаде”, – переконаний він.

 

За словами Наталухи, якщо законопроєкт про економічне бронювання буде ухвалено, то це звільнить від мобілізації приблизно 895 тисяч українців і дасть змогу зібрати близько 200 мільярдів гривень для потреб Сил оборони України. Він додав, що ці гроші не залежать від того, в якому настрої прокинеться Віктор Орбан або хто стане наступним президентом США.

 

Нагадаємо, українська кампанія з мобілізації для поповнення виснажених військ набирає обертів. Вона покликана допомогти заповнити кадрові прогалини на лінії фронту найближчими тижнями.

 

Як повідомляла УМ, Мобілізація через в/ч і без ТЦК: ініціативу Генштабу має затвердити уряд.