Деталі удару ГУР по аеродрому «морозовск»: знищено Су-34 та склад БК

11:37, 05.08.2024
Деталі удару ГУР по аеродрому «морозовск»: знищено Су-34 та склад БК

Дані космічної розвідки свідчать ― внаслідок вогневого ураження військового аеродрому держави-агресора росії “морозовск” у ростовській області 3 серпня 2024 року знищено винищувач-бомбардувальник Су-34. (Фото: сайт ГУР)

Стало відомо, що в результаті ударів по російському аеродрому "Морозовськ" 3 серпня вдалося знищити ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34 та склад боєприпасів.

 

Ще два літаки ймовірно пошкоджені уламками.

 

Як інформує УМ, про це 5 серпня повідомили на сайті ГУР.

 

"Дані космічної розвідки свідчать – внаслідок вогневого ураження військового аеродрому держави-агресора Росії "Морозовськ" у Ростовській області 3 серпня знищено винищувач-бомбардувальник Су-34.

 

Ще два російські літаки такого ж типу ймовірно пошкоджено  уламками – поруч із бортами зафіксовано вирви від вибухів", - сказано, зокрема, в повідомлені ГУР.

 

 

Також повідомляється, що повністю знищили ворожий склад авіаційного озброєння. ГУР акцентує, що від вторинної детонації російських боєприпасів на території аеродрому та довкола нього видно великі площі випаленої землі.

 

Крім того, зазнали "чітко помітних з космосу пошкоджень" чотири технічні будівлі та два ангари на авіабазі "Мрозовськ" розташованій за 265 кілометрів від лінії фронту.

 

 

Нагадаємо, що в ніч на 3 серпня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони завдали удару по російському аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області та низці нафтобаз.

 

4 серпня проєкт Радіо Свобода "Схеми" опублікував супутникові знімки, на яких видно наслідки атаки українських безпілотників на військовий аеродром "Морозовськ" у Ростовській області Росії.

 

Як повідомляла УМ, ГУР встановило воєнних злочинців з числа екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3.