Довгоочікувані F-16: Зеленський офіційно підтвердив прибуття винищувачів в Україну

17:14, 04.08.2024
Довгоочікувані F-16: Зеленський офіційно підтвердив прибуття винищувачів в Україну

Зеленський вітав воїнів на фоні винищувача F-16. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський підтвердив прибуття літаків F-16 в Україну.

 

При цьому, винищувачі F-16, МіГ-29 та Су-27 пролетіли в небі під час церемонії привітання воїнів з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ.
 

Як інформує УМ, про повідомляє Офіс президента в неділю.

 

 

Глава держави наголосив, що кількості літаків F-16 та навчених пілотів поки що недостатньо. Україна очікує на додаткові винищувачі від країн-партнерів, а наші пілоти й інженери продовжують проходити відповідні навчання та тренування.

 
 

"Від початку цієї війни ми говорили з партнерами про те, що необхідно закрити наше небо від російських ракет, літаків. Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб зміцнити можливості нашої авіації, нашої ППО, наших Сил оборони. Ми часто чули у відповідь "Це неможливо", але все ж ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою. Тепер це дійсно реальність у нашому небі.

 

F-16 в Україні. Ми забезпечили це.

 

Я пишаюсь усіма нашими хлопцями, які якісно опановують ці літаки і вже почали їх використовувати для нашої держави. Я дякую нашій команді за цей важливий результат. Я дякую партнерам, які справді дієво допомагають із F-16, і першим державам, які акцептували наш запит про надання літаків – Данія, Нідерланди, Сполучені Штати, – і всі наші партнери – ми цінуємо вашу підтримку!", - сказав Зеленський.

 

 

Як повідомляла УМ, Повітряні сили ЗСУ отримали першу поставку обіцяних союзниками винищувачів F-16.