Встановлено воєнних злочинців з числа екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3 – ГУР

16:29, 04.08.2024
Встановлено воєнних злочинців з числа екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3 – ГУР

Розвідники ідентифікували членів екіпажу російського бомбардувальника Ту-22М3, який знищили навесні.

Особи воєнних злочинців – членів екіпажу російського бомбардувальника Ту-22М3, знищеного українськими захисниками 19 квітня під час його бойового вильоту встановили співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

 

Як інформує УМ, про це 4 серпня повідомили на сайті ГУР.

 

Встановлено, що літак із бортовим номером "11" належав до складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку (військова частина 33310, авіабаза "Шайковка" Калузької області), який входить до 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіадивізії командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії.

 

19 квітня бомбардувальник злетів із північно-кавказької авіабази "Моздок" до станиці Кущевської в Краснодарському краї РФ – рубежу пуску ракет Х-22 по території Україні. Це був його останній політ.

 

Воєнна розвідка України встановила імена та детальні відомості про чотирьох воєнних злочинців зі складу екіпажу знищеного Ту-22М3:

 

командир корабля – Колесніков Сергій Анатолійович, заступник командира ескадрильї з військово-політичної роботи, майор, особистий номер: Е-199209. Проживає в Шайковці за адресою: будинок 7, кв. 55. Розлучений, має дочку;

штурман авіазагону – Скрябічев Олександр Володимирович, капітан, особистий номер: Е-179241. Проживає в Шайковці за адресою: будинок 1, кв. 8. Дружина – Скрябічева Наталія, двоє синів;

помічник командира корабля – Кононов Андрій Юрієвич, капітан, особистий номер: Ф-193346. Проживав у Шайковці за адресою: будинок 1, кв. 41. Дружина – Кононова Світлана, дві доньки. Ліквідований 19 квітня разом із літаком ТУ-22М3;

штурман-оператор авіазагону – Грушанін Андрій Олександрович, старший лейтенант, особистий номер: МТ- 498741. Розлучений, дітей немає. Ліквідований 19 квітня разом із літаком ТУ-22М3.

Зазначається, що повні профайли на цих льотчиків та інших російських воєнних злочинців із детальним описом їхніх злодіянь оприлюднені на спеціальному порталі "Книга катів українського народу".

 

Як повідомляла УМ, бійці ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищили у квітні російський бомбардувальник Ту-22М3, який атакував Україну. У результаті ураження літак зміг долетіти в район Ставрополя, де упав та розбився. Усі четверо членів екіпажу змогли катапультуватися, але вижили лише двоє.

 

Це було перше успішне знищення стратегічного бомбардувальника у повітрі під час бойового вильоту протягом повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

 

Перш ніж збити Ту-22МЗ, українські розвідники тиждень чекали в "засідці".