Зеленський прагне завершити війну на українських умовах

20:53, 03.08.2024
Зеленський прагне завершити війну на українських умовах

Зеленський на фортифікаційних спорудах Волині. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності завершити війну на українських умовах, знищуючи російську логістику і бази.

 

Він також вважає можливим реалізувати пункти Формули миру.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у вечірньому зверненні, передає Офіс президента.

 

Зокрема, Зеленський подякував українським воїнам за удари по російських аеродромах, нафтопереробці та логістиці.

 

І розповів, що в суботу заслухав доповідь з цього приводу головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

 

Президент вкотре наголосив, що Україні необхідно отримати дозвіл партнерів завдавати далекобійних ударів по росії.

 

«Там, де окупант є, там, звідки росія завдає ударів по Україні, звідки запускає ракети, "Шахеди", бомби. Нам потрібне це рішення, щоб ми могли діяти всією зброєю, яка може бути ефективною.

 

Ми маємо захистити життя наших людей і завершити війну на українських умовах. І кожен удар, який влучно відповідає росії на її авіабомби, який знищує російську логістику і бази, який ускладнює окупанту перебування на нашій землі, – кожен такий удар наближає справедливе закінчення війни», - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

Він також подякував партнерам, які продовжують тиснути санкціями на росію та країни, які їй допомагають у війні. І наголосив, що санкції мають працювати і посилюватись так, щоб рф не могла їх обходити.

 

«Що складніше буде Москві підтримувати своє військове виробництво і забезпечувати армію, то більше це буде реально змушувати росію до миру.

 

І пункти нашої Формули миру саме тому абсолютно можливо реалізувати, що світова більшість тисне на Росію, не підтримує її військову активність і реально хоче повернути стабільність міжнародним відносинам. Санкції цьому сприяють, і справжній мир буде. Буде, якщо не проявляти слабкості й дотримуватись курсу на справедливість», - підсумував лава держави.

 

Як повідомляла «УМ», цієї ночі Сили оборони нанесли удар по аеродрому Морозовськ у Ростовській області росії. Зафіксовано влучання в склади з боєприпасами, де зберігалися і КАБи.

 

Напередодні у Севастополі було вражено і потоплено підводний човен «Ростов-на-Дону».