У Севастополі вражено і потоплено підводний човен «Ростов-на-Дону» - ЗСУ

17:14, 03.08.2024
У Севастополі вражено і потоплено підводний човен «Ростов-на-Дону» - ЗСУ

Підводний човен Б-237 «Ростов-на-Дону» був одним з чотирьох підводних човнів класу Kilo. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Сили оборони успішно уразили підводний човен Чорноморського флоту рф  «Ростов-на-Дону» в порту Севастополя.

 

Човен затонув.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в суботу.

 

«Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму.

 

Так, за підтвердженою інформацією, вчора підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-морських сил Збройних сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК "Тріумф".

 

Також в порту Севастополя успішно уражено підводний човен Чорноморського флоту рф "Ростов-на-Дону". В результаті влучання човен затонув на місці», - йдеться у повідомленні.

 

Зауважимо, підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" (за класифікацією НАТО – клас Kilo) був одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр". "Ростов-на-Дону" введено в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

 

В Генштабі ЗСУ нагадали, що 13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень. В подальшому здійснювався його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів.

 

«Знищення "Ростов-на-Дону" черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря.

Дякуємо українським воїнам за професійну роботу!», - підсумували у ГШ.

 

Як повідомляла «УМ», цієї ночі Сили оборони нанесли удар по аеродрому Морозовськ у Ростовській області росії. Зафіксовано влучання в склади з боєприпасами, де зберігалися і КАБи.