Олег Могульський очолив танкову Сіверську бригаду

15:45, 03.08.2024
Олег Могульський очолив танкову Сіверську бригаду

Леонід Хода (праворуч) передав бойовий прапор новому командиру Олегу Могульському (ліворуч). (facebook.com/1ogtb)

Герой України полковник Леонід Хода пішов із посади командира 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Тоді як підполковник Олег Могульский став новим комбригом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє 1 окрема танкова Сіверська бригада в суботу.

 

Зокрема, полковник Леонід Хода, який був командиром сталевих 4 роки, передав бойовий прапор  новому командиру бригади, підполковнику Олегу Могульському.

 

Почали церемонію із вшанування пам’яті наших полеглих побратимів.

 

Леонід Хода наостанок звернувся до присутніх військовослужбовців: «Ваша головна  задача – це збереження  життя наших людей.  1 танкова була і є серед кращих. Пишаюся нашою бригадою. І дякую усім за службу».

 

Новий командир сталевих Олег Могульський зазначив: «Мені приємно очолити потужний колектив. Даю слово, що буду робити все, що від мене залежить, щоб нарощувати наші сили, підтримувати особовий склад у повній боєготовності. Впевнений, що у нас все вийде».

 

                                                                    Олег Могульський та Леонід Хода.

 

«Бійці Сіверської бригади дякують полковнику Леоніду Ході за чотири роки сумлінної праці. Разом ми пройшли важкі бої на території Чернігівщини, Донецькому та  Запорізькому напрямках. Для нас Леонід Хода лишається прикладом справжнього офіцера. Бажаємо успіху у подальшій службі.

 

Сталеві щиро вітають у своєму колі нового командира нашої бригади підполковника Олега Могульського. Зобов’язуємося продовжувати сумлінно та відповідально виконувати наші обов’язки та бойові задачі. Покладаємося на Ваш професіоналізм.

Разом до перемоги», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зауважимо, що перед тим Леонід Хода звернувся до сталевих:

 

«Я гордий, що був командиром сталевих всі ці 4 роки. Разом ми гідно захищали країну, відіграючи важливу роль в Операції Об’єднаних Сил. Разом ми рішуче зустріли ворога на початку повномасштабного вторгнення. Завдяки нашим спільним зусиллям ми змогли захистити столицю та звільнити Чернігівщину від загарбників.

 

Згодом ми без пафосу, не в тік-тоці, а в реальності гасили російський непотріб в Лимані, Лисичанську, Авдіївці, Марʼїнці, Старомайорському, Роботиному та інших гарячих точках українського фронту. Для мене честю було воювати разом із Вами. Дякую кожному з Вас. Усі Ви і є 1 - танкова бригада. Саме Ви робите її славетною.  Ви пишете історію і, переконаний, що це буде історія перемоги!».

 

Як повідомляла «УМ», раніше командири батальйонів і дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ записали відеозвернення, в якому звернулися до військово-політичного  керівництва з проханням не знімати з посади комбрига Еміля Ішкулова