Палили техніку військовослужбовців і волонтерів: поліція викрила 68 негідників

10:26, 02.08.2024
Палили техніку військовослужбовців і волонтерів: поліція викрила 68 негідників

Поліція викрила 68 осіб, які причетні до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів.

СБУ та Національна поліція розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців, а також викрили 68 осіб у скоєнні цих злочинів.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі телемарафону повідомив начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський.

 

"Найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові. Підпали скоюють особи різної вікової категорії, лише частина із них є неповнолітніми. Усіх їх об’єднує бажання заробити швидкі і легкі гроші", - зазначив він.

 

Правоохоронець додав, що автомобілі були підпалені на замовлення представників спецслужб РФ.

 

"Зазвичай людей вербують, коли вони шукають роботу в інтернеті, зокрема через телеграм-канали натрапляють на оголошення про роботу. Далі із ними зв’язуються анонімні адміністратори і пропонують за грошову винагороду здійснити підпал автомобілів", - розповів Дзюбинський.

 

Та нагадав. що підпал авто військовослужбовців кваліфікується як заподіяння шкоди обороноздатності держави - ст.113 (диверсія) і ст. 114 (перешкоджання діям ЗСУ) ККУ. У випадку настання особливо тяжких наслідків це кваліфікується як тероризм.

 

За підпали авто передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох років до довічного ув'язнення.

 

Нагадаємо, у Дніпропетровській області правоохоронці затримали двох неповнолітніх, які підпалили автомобілі військового та волонтера.

 

Додамо, що в ніч проти 2 серпня на столичній Оболоні знову горіли автомобілі – ця пожежа може бути продовженням серії підпалів автомобілів, які належать військовим

 

Як повідомляла УМ, сімейний «дует» зрадників палив у Києві авто військових.