Скандальний тендер на відбудову «Охматдиту» перевірять правоохоронці - МОЗ

19:42, 01.08.2024
Скандальний тендер на відбудову «Охматдиту» перевірять правоохоронці - МОЗ

Влада провела сумнівний тендер на відбудову «Охматдиту». (facebook.com/ndslohmatdyt)

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запевняє, що правоохоронці додатково перевірять тендер на відбудову «Охматдиту», який викликав суспільний резонанс.

 

Громадськість обурило, що переможцем тендеру стала компанія, що пропонує свої послуги за завищеними цінами. Тому керівництву МОЗ довелося реагувати на скандал.

 

Як інформує Україна молода, свою реакцію Віктор Ляшко оприлюднив у соцмережах у четвер.

 

Міністр запевняє, що кожного учасника тендеру нібито оцінювали за п’ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція.

 

Деякі компанії усунули через порушення принципу доброчесності, зокрема відкриті кримінальні провадження.

 

У результаті переможцем оголосили компанію «Буд-технолоджі». А втім, договір із компанією ще не підписали, оскільки вивчали її спроможність виконати всі необхідні роботи.

 

За його словами, через резонанс, який викликав вибір переможця тендеру, в «Охматдиті» проведуть брифінг спільно з керівництвом лікарні та її благодійного фонду.

 

Пан Ляшко підкреслив, що МОЗ «робить усе», щоб процес відбудови лікарні «був абсолютно прозорий».

 

 

Перед тим журналісти проєкту «Наші гроші» з’ясували, що тендер на відбудову «Охматдиту» виграла компанія «Буд-технолоджі», яка погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів.

 

Серед 14 компаній, які подали свої пропозиції на тендер, «Буд-технолоджі» була третьою серед тих компаній, які виставили найвищі ціни.

 

Зокрема, компанія висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень. Тим часом інші учасники тендера пропонували зробити це значно дешевше — від 42 до 286 мільйонів. Крім того, у пропозиції компанії «Буд-технолоджі» виявили деякі інші проблеми.

 

Як повідомляла "УМ", лише за два дн після ракетної атаки понад 320 000 людей з 55 країн, а також велика кількість компаній зібрали для Охматдиту 300 мільйонів гривень, що втричі більше за початкову цільову суму.