Відмова від українських територій «дуже-дуже складне питання» – Зеленський

14:56, 01.08.2024
Відмова від українських територій «дуже-дуже складне питання» – Зеленський

Володимир Зеленський: Україна ніколи не віддасть свої території. (lemonde.fr)

Питання потенційної відмови від українських територій в обмін на гарантії безпеки неможливо вирішити без волі українського народу, бо це суперечить українській Конституції й крім того, такий варіант буде перемогою для путіна.

 

Як інформує УМ, про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю французькому виданню Le Monde.

 

«Влада не має офіційного права відмовлятися від своїх територій. Щоб це сталося, український народ повинен цього захотіти», - заявив він.

 

За словами Зеленського, заяв щодо того, чи можна Україні поступитись частиною своїх територій в обмін на гарантії безпеки з боку ЄС чи НАТО може лунати безліч, однак офіційних таких пропозицій до української влади не надходило.

 

«Треба розуміти, що офіційно Україні ніхто нічого не пропонував. І Україна ніколи не віддасть свої території. Будь-яке питання, пов'язане з територіальною цілісністю України, не може бути вирішене одним президентом, однією людиною чи всіма президентами світу без українського народу. Це неможливо. Це суперечить Конституції України», - заявив Зеленський.

 

На його думку, такий варіант буде для Путіна перемогою.

 

"Але навіть пізніше, якщо конфлікт буде заморожено, він може повернутися. Тому це питання дуже і дуже складне.", - додав Президент України.

 

Нагадаємо, що більшість країн висловлюють думку, що рф має бути представлена ​​на другому Саміті миру. До слова, так вважає і Президент України Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, у штаб-квартирі НАТО не прогнозують деокупацію територій України.