У Херсоні чоловік у середмісті підірвав гранату, є загиблий і поранені

13:03, 01.08.2024
У Херсоні чоловік у середмісті підірвав гранату, є загиблий і поранені

Затриманий у Херсоні "підривник" - чоловік кинув гранату під ноги компанії відпочиваючих. (Фото: сайт Міністерство внутрішніх справ України)

Поліція Херсона затримала підозрюваного, який у середмісті підірвав гранату, внаслідок чого один чоловік загинув і п’ятеро дістали поранень.

 

Як інформує УМ, про це 1 серпня повідомили на сайті Міністерства внутрішніх справ.

 

У відомстві зазначили, що інцидент стався увечері 31 липня у Центральному районі міста.

 

"Близько 19:20 на спецлінію "102" надійшло повідомлення, що у мікрорайоні "Північний" на майданчику біля одного з магазинів стався вибух. В результаті чого були поранені громадяни та один чоловік загинув", - поінформував начальник Херсонського райуправління поліції Херсонщини Олександр Рогожин.

 

На місці події поліцейські встановили, що на майданчик, де відпочивала група громадян, зайшов невідомий чоловік. Під час спілкування між ними виникло непорозуміння, незнайомець пішов, але через кілька хвилин повернувся і кинув гранату.

 

"У результаті вибуху загинув 69-річний пенсіонер, п’ятеро чоловіків отримали поранення різного ступеню тяжкості. Зловмисник з місця події втік у невідомому напрямку", - зазначили у МВС.

 

Водночас оперативники карного розшуку швидко встановили особу чоловіка і затримали його за місцем проживання. Ним виявився 48-річний місцевий мешканець.

 

Наразі тривають необхідні слідчі дії. Попередня кваліфікація злочину - ч. 3 ст. 15, п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

 

Додамо, що правоохоронці встановили та затримали киянина, який 16 липня близько першої години ночі підірвав бойову гранату у Дніпровському районі столиці.

 

Як повідомляла УМ, Кляті ревнощі: у готелі Тернополя офіцер застрелив прикордонника.