В Україні видають оновлені бланки посвідчення водія з 1 серпня

10:38, 01.08.2024
В Україні видають оновлені бланки посвідчення водія з 1 серпня

Посвідчення водія має додаткові елементи захисту. (Фото МВС)

Сервісні центри МВС почали видавати оновлені бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію авто з 1 серпня.

 

Вони матимуть додаткові елементи захисту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик

 

«На захисному покритті бланків до голографічного зображення емблеми МВС додається спеціальне маркування. Воно складається з трьох літер і шести цифр. Такий посилений захист суттєво знизить ризики підробки документів», - розповів пан  Рудик.

 

Також на бланках свідоцтва про реєстрацію авто, які вже видаються, буде QR-код, розміщений у правому нижньому куті.

 

«Він містить посилання на онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС, де можна перевірити свої документи. Після сканування QR-коду на екрані з’явиться вся інформація, внесена до електронного реєстру – серія, номер документа та дані про транспортний засіб», - додав посадовець.

 

Всі видані раніше в сервісних центрах МВС документи залишаються дійсними і громадяни можуть продовжувати ними користуватися.

 

Однак, за бажанням, можуть звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС та обміняти на новий зразок посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію автомобілів.

 

Також Микола Рудик розповів, що Головний сервісний центр МВС активно співпрацює з Кіберполіцією у протидії виготовленню фальшивих документів: «Моніторимо соціальні мережі, досить часто громадяни самостійно нам повідомляють про фейкові ресурси, які пропонують купити водійські документи. Тож усі виявлені посилання та оголошення про підроблені документи ми направляємо до Кіберполіції, яка відпрацьовує отримані дані».
 
Тому правоохоронці закликають усіх громадян не користуватись послугами шахраїв та не купувати фальшиві документи. Адже єдиний спосіб отримати посвідчення водія – скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС, пройти практичну підготовку в автошколі та скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС.