Масована атака Києва: ППО збила понад 40 ворожих БпЛА

09:12, 31.07.2024
Масована атака Києва: ППО збила понад 40 ворожих БпЛА

Ворожі БпЛА атакувати Київ хвилями з певних напрямків.

Ударними безпілотниками в ніч на 31 липня росіяни атакували всю Україну, але на Київ це була намасованіша атака з початку цього року.

 

Повітряна тривога у столиці тривала понад 7 годин, а ППО знищила понад 40 ворожих безпілотників.

 

Як інформує УМ, про це 31 липня повідомив начальник КМВА Сергій Попко у Телеграм.

 

"На столицю України, на мирне місто, ворог спрямував багато десятків своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА", - сказано в повідомлені.

 

"Повітряна тривога тривала понад 7 годин. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків", - додав Попко.

 

Попко зазначив, що Силами та засобами ППО в повітряному просторі Києва та на підступах було знищено понад три десятки безпілотників.

 

Станом на 7 ранку у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській, Харківській і Луганській областях лунала тривога. Повітряні сили повідомляли про безпілотники у Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

 

Після відбою тривоги Попко заявив, що поблизу столиці збили понад 40 ворожих БпЛА.

 

"Під час ранкової, другої, хвилі повітряного удару дронами, ворожі БпЛА продовжили атакувати Київ хвилями з певних напрямків. Але жоден безпілотник своєї мети не досяг. Силами та засобами ППО було уражено ще кілька ворожих ударних дронів. Загалом, за ці дві хвилі разом в повітряному просторі Києва та на підступах до столиці було збито понад чотири десятки БпЛА противника", = сказав начальник КМВА.

 

Він додав, що точні цифри нададуть Повітряні сили і подякував захисникам за відмінну роботу.

 

"Наші сили та засоби протиповітряної оборони відпрацювали просто на відмінно! В Києві на цю хвилину попередньо без жертв та руйнувань", – підсумував Попко.

 

Станом на 8:20 тривога все ще лунає у Черкаській, Полтавській, Харківській та Луганській областях.

 

Додамо, що загалом в ніч на 31 липня російські окупанти атакували Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 та 89-ма ударними БпЛА типу "Shahed", усі повітряні цілі вдалося знищити.

 

Як повідомляла УМ, Рашисти вгатили по багатоповерхівкам у Нікополі: є поранені та руйнування.