Ольга Харлан виборола першу «бронзу» на Олімпіаді, фото

00:10, 30.07.2024
Ольга Харлан виборола першу «бронзу» на Олімпіаді, фото

Ольга Харлан здобула свою 5 олімпійську медаль. (Фото НОК України)

Титулована українська фехтувальниця Ольга Харлан виборола першу бронзову медаль для України на Олімпійських іграх 2024 у Парижі в понеділок ввечері.

 

Це був її завершальний поєдинок в особистому турнірі шаблісток.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України.

 

У півфіналі вона зазнала поразки від віцелідерки світового рейтингу FIE Сари Бальзер із Франції.

 

Але у бронзовому фіналі Харлан, програючи по ходу зустрічі 5:11, здобула фантастичну вольову перемогу в один укол над Чой Су Йон із Південної Кореї (15:14), вигравши для України першу медаль у Парижі-2024.

 

 

«Перший період Ольга програла — 3:8 не на її користь. Другий період розпочався вкрай нервово. Ольга поступалася із рахунком 5:11. У вирішальний момент українська шаблістка зібралася і перевернула хід подій на свою користь, завдавши 8 точних уколів поспіль. Рахунок став 11:12 на користь представниці України.

 

Далі, у нервовому двобої суперниці наносили одна одній по уколу та останній, переможний, був за нею — Ольгою Харлан!», - радіють у НОК.

 

 

Як повідомляла «УМ», до цього Харлан в 1/16 впевнено перемогла Шіхомі Фукусіму з Японії, в 1/8 розгромила ексросіянку Анну Башту, а у чвертьфіналі без проблем здолала угорку Анну Мартон.

 

Відтак, легендарна шаблістка Ольга Харлан здобула свою 5 олімпійську медаль.

Для неї це третя особиста бронзова нагорода після Лондона-2012 та Ріо-2016. Також в Ольги є дві командні олімпійські медалі — золота з Пекіна-2008 та срібна з Ріо-2016.

 

У Парижі 32-річна українка матиме шанс виграти ще одну командну нагороду. Турнір жіночих збірних у шаблі розпочнеться 3 серпня о 14:00 за Києвом, у чвертьфіналі українкам протистоятимуть італійки.