Боєприпаси для HIMARS та NASAMS: Пентагон анонсував новий пакет для України

20:18, 29.07.2024
Боєприпаси для HIMARS та NASAMS: Пентагон анонсував новий пакет для України

Системи HIMARS неабияк запалюють місця розташування окупаційних військ. (defense.gov)

Сполучені Штати анонсували черговий пакет військової допомоги для України на суму до 200 мільйонів доларів.

 

При цьому, Пентагон розкрив вміст не лише пакету на $200 млн, але й оборонного замовлення на $1,5 млрд.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони США у понеділок.

 

Зазначається, що США виділяють пакет у 200 мільйонів доларів у межах президентських повноважень зі скорочення озброєнь, тобто озброєння надійде до України безпосередньо зі складів американської армії.

 

Зокрема, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що до пакета допомоги увійшли засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси HIMARS, мінометні снаряди та протитанкові ракети Javelin.

 

Тоді як Пентагон анонсував виділення близько 1,5 мільярда доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка передбачає укладання довгострокових контрактів із виробниками зброї.

 

Обидва пакети містять боєприпаси для систем HIMARS, NASAMS і засобів протиповітряної оборони малої та середньої дальності, ракети RIM-7 для протиповітряної оборони, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, мінометні міни калібру 120 мм, високоточні авіаційні боєприпаси.

 

У переліку згадані й протитанкові комплекси Javelin та AT-4, протитанкові керовані ракети TOW, засоби радіоелектронної боротьби, стрілецька зброя, вибухівка, системи захищеного зв'язку, комерційні послуги супутникової зйомки та запасні частини.

 

"Це вже двадцятий пакет USAI від адміністрації Байдена та шістдесят другий транш обладнання, яке буде надано Україні з запасів Міністерства оборони США, починаючи з серпня 2021 року", – зазначили в Пентагоні.

 

Як повідомляла "УМ", останній пакет військової допомоги на суму 225 мільйонів доларів США оголошували 11 липня, до нього увійшла одна система ППО Patriot.